2011. július 7., csütörtök

July Festival - második rész

July Cup 2011


fotó: thenational.ae
A szombati nap fénypontja hagyományosan a sprinterek vetélkedése. Tizenhét indulót, s ezzel együtt számos jól ismert nevet találunk a Group 1-es futam startlistáján. A fogadóirodák egyöntetű véleménye szerint a Godolphin-os Delegator (L. Dettori - a fenti képen balra), és a Royal Ascot ausztrál sprintsztárja Star Witness (S. Arnold) a két favorit. Mint általában, ha rövidtávú vágtázókról van szó, a helyzet ennél jóval árnyaltabb. Monsiuer Chevalier (K. Fallon) tizenegyedik a King' Stand Stakes-ben (a továbbiakban csak KSS), négy nappal később pedig alig fél hosszal maradt csak le a Golden Jubilee Stakes (GJS) első helyéről, ami több mindent is jelenthet. Például jobban feküdt neki a kétszáz méterrel hosszabb táv, esetleg a puhább talaj kedvezett neki (önök is emlékezhetnek rá, a KSS és a GJS között eltelt pár napban nagyobb mennyiségű csapadék hullott Ascot-ban).

A most is induló lovak közül Elzaam (R. Hills) negyedik, Bated Breath (S. Drowne) ötödik, Amico Fritz (M. Guyon) hatodik, Genki (G. Baker) nyolcadik, Jimmy Styles (P. Robinson) kilencedik, Hitchens (S. de Sousa) tizenegyedik, míg Dalghar (J. Fortune) tizenkettedik a GJS-ben. Nem mehetünk el szó nélkül War Artist (O. Peslier) és Swiss Diva (N. Mackay) neve mellett sem. Előbbi Overdose-tól több mint két hosszal lemaradva ötödik a KSS-ben, míg a kanca utolsó előtti. David Elsworth idomítottján talán segíthet a zsokéváltás. Regal Parade (A. Nicholls) szintén az ismertebb sprinterek közé sorolható. Dobogós helyezése könnyedén elképzelhető.

Utolsóként, de nem utolsó sorban Dream Ahead-re hívnám fel a figyelmüket. A most hároméves Diktat ivadék csikóként lett a világ legmagasabbra értékelt sprintere az RPR számok tekintetében. David Simcock mester érthető módon nagyobb terveket szövögetett a ménnel, de 1200 méter felett nem vált be Dream Ahead. Azt kell mondjam végre a tréner is belátta, hogy ennek a lónak ezen sprinterek között a helye (kár, hogy ez majd fél évbe tellett neki...).

Dream Ahead hátán egy hölgyet láthat a nagyérdemű, Hayley Turner személyében. Nem kétlem az ifjú zsoké tehetségét, de ilyen rangos versenyben eleddig nem sűrűn szállt nyeregbe.

Az 1207 méteren lefutásra kerülő July Cup magyar idő szerint 16:35 startol. A három napos meetinget ingyenes regisztrációt követően bárki nyomon követheti a www.equi8.com oldalon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése