2011. július 6., szerda

July Festival - első rész

A newmarket-i July meeting az egyik legkedveltebb nyári fesztivál az angol galoppkalendáriumban. A három napos találkozó fénypontja a sprinterek szombati vetélkedése, azaz a July Cup, de számos más kiváló küzdelemnek is szemtanúi lehetünk.


fotó: drawbias.com
Az első nap (július 7.) általam leginkább várt futama a Group 2-es Princess of Wales's Stakes. A 2414 méteres versenyben hároméves és idősebb lovak a startgépben. Favorit a Hong Kong Vase (Gr-1) 2010-es, és Dubai Sheema Classic (Gr-1) 2011-es kiírásának második helyezettje Redwood (M. Hills). Az ötéves ménnek kilenc kihívója akad. Közülük a legismertebb név a Godolphin-os Campanologist-é, akit ezúttal az Epsom Derby hős fiatal zsoké Mickael Barzalona lovagol. Az oddsok alapján Crystal Capella (R. Moore) és Laaheb (R. Hills) érdemel figyelmet, de az Afsare (K. Fallon), City Leader (M. Dwyer), illetve Dordogne (S. de Sousa) alkotta "trió" is meglepetést okozhat. Start: 16 órakor.

Redwood - fotó: racingpost.com

Másnap, azaz pénteken a kancáké a főszerep, s immáron egy besorolással feljebb, Group 1-ben versengenek a gyengébbik nem tagjai a Falmouth Stakes-ben. A mérföldön lefutásra kerülő futam első sansza, a dél-afrikai River Jetez (P. Cosgrave). A nyolcéves De Kock idomítás május 22-én második a szingapúri International Cup-ban (Gr-1), de előtte Hong Kongban és az Emirátusokban sem vallott szégyent. Franciaországból két kiváló kanca érkezik a versenyre. Lilly of the Valley (C. Soumillon) 2010-ben nem talált legyőzőre hazájában, sőt október elején Stacelita orra elől elhappolta a Prix de l'Opera (Gr-1) trófeáját is. Idei bemutatkozó futása azonban a vártnál valamivel gyengébbre sikeredett. A másik gall induló, a japán tulajdonban lévő Sahpresa (C-P. Lemaire). Rod Collett idomítottja igazi távspecialista, ráadásul a newmarket-i pálya sem ismeretlen előtte, hiszen két egymást követő évben is az ő győzelmével zárult a Group 1-es kancafutam, a Sun Chariot Stakes. 


A Godolpin istálló Antara-t (L. Dettori) küldi csatasorba. Korábbi eredményei alapján itt is placcra érhet a Platini ivadék. David Simcock First City (P. Hanagan) és I'm a Dreamer (J. Spencer) révén érdekelt a futamban. Előbbi okozhat némi meglepetést. Egy Abdullah lovat itt is találunk a mezőnyben. Timepiece (T. Queally) pénzes helyezésben bízhat. A hároméves évjárat négy képviselője közül az Angol 1000 Guineas „bronzérmese”, Maqaasid (R. Hills) és Memory (R. Moore) emelhető ki. Start: 16 órakor.

Folyt. köv. holnap a July Cup indulóival.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése