2011. július 8., péntek

Dick Turpin

Az angol galoppsport szerelmeseinek a hétvégén nem csak Newmarket-re lesz érdemes figyelni. Ascot-ban ugyanis a Group 2-es Summer Mile Stakes-ben újra starthoz áll Richard Hannon idomítottja Dick Turpin (a képen). Az istálló lovas Huhges a napokban eltiltását tölti, így Pat Dobbs-ra vár a feladat, hogy győzelemre vezesse Arakan fiát.

fotó: guardian.co.uk
A négyéves mén április 23-án a bet365 Mile (Gr-2) megnyerésével kezdte az idei szezont, de ezt követően kétszer is csalódást okoz. A Lockinge Stakes-ben (Gr-1) csak negyedik, pedig tudása alapján minimum a második hely dukált volna neki az istállótárs Canford Cliffs mögött. Hannon mester természetesen elégedetlenségének adott hangot a verseny után, s szinte pihenő nélkül átküldte lovát a La Manche csatorna túlpartjára, az 1850 méteres Prix d'Ispahan futamára. Korábbi kollégám Sereg András a megmondhatója, előre jeleztem a ló pocsékul fog futni, a többek között Goldikova-t is felvonultató mezőnyben. A látottak talán még az én jóslatomat is alulmúlták. Dick Turpin 34 hosszal Goldikova mögött utolsó.

Mostani versenye annak ellenére sem tűnik könnyű feladatnak, hogy csak öt vetélytársa akad. A kettes programszámú Cityscape (P. Cosgrave) a fentebb említett április végi versenyben több mint két hosszal kapott ki Turpin-től, de az ascot-i Queen Anne Stakes-ben (Gr-1) magas formát futva harmadik. Csak a két világsztár, Canford Cliffs és Goldikova végez előtte.

A dobogó harmadik fokáért Fanunalter (A. Kirby), Red Jazz (M. Hills) és Side Glance (D. Probert) küzdhet.   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése