2012. január 29., vasárnap

A sárkány éve

Ambitious Dragon visszaült Hongkong trónjára

Ambitious Dragon és Douglas Whyte egy korábbi nagy siker alkalmával - fotó: teakdoor.com
A 2012-es esztendő a sárkány éve a kínaiak szerint, s ennek eleget téve Ambitious Dragon (D. Whyte) újra elfoglalta helyét a hongkongi sztárvágtázók képzeletbeli trónján. Az immáron hatéves mén nem sokkal ezelőtt megnyerte a 8 millió hongkongi dollár összdíjazású Steward's Cup (Gr1; 1600 m) futamát, ami a speciális helyi hármaskorona küzdelem első ága.

...na, de kérem szépen micsoda mezőnyt utasított maga mögé a "Sárkány"?

Élénken élhet még emlékeinkben a tavaly decemberi hongkongi gyeppályás világbajnokság, ahol a Vase kivételével a hazai lovak taroltak. Nos, Ambitious Dragon mellett, ma olyan sztárvágtázók futottak a Steward's Cup-ban, mint California Memory (I. HK Cup-ban), Able One (I. HK Mile-ban), Irian (II. a HK HK Cup-ban), Xtension (III. HK Mile-ban) és Thumbs Up (II. HK Vase-ben).
 
Ambitious Dragon teljesítménye önmagáért beszél. Kétszáz méterrel a vége előtt még kézzel sem lovagolták ennek ellenére az élre állt. Nem ragozom tovább a dolgot. Szavak helyett, nézzék meg inkább a verseny videóját:




Befutási sorrend:
1.  AMBITIOUS DRAGON (D. Whyte)
2.  XTENSION (J. Lloyd)
3.  CALIFORNIA MEMORY (M. Chadwick)   
4.  THUMBS UP (B. Prebble)   
5.  SICHUAN SUCCESS (M. Guyon)   
6.  LET ME HANDLE IT (O. Doleuze)
7.  MIGHTY HIGH (N. Callan)
8.  FLYING BLUE (T. Angland)
9.  ABLE ONE (D. Beadman)
10. IRIAN (G. Mosse)
11. DESTINED FOR GLORY (T. Clark)
12. OUTDOOR PEGASUS (B. Doyle)
13. SIGHT WINNER (M. Du Plessis)
14. HANDSOME ZULU (T. H. So)

A korábbi HK Derby győztes mén remek 1:34.93-as abszolválta a futamot (viszonyításképp: a világ első számú lova, Frankel eddigi legjobb mérföldes ideje 1:37.30)

A hongkongi hármaskorona küzdelem február 26-án folytatódik a 2000 méteres Gold Cup-pal, majd a 2400 méteres Champions & Chater Cup-pal zárul március 27-én.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése