2012. január 26., csütörtök

Jön a tizenhetedik! - Ez nem lehet kérdés

Az előzetes híresztelésekkel ellentétben beigazolódott a papírforma. Black Caviar ismét elijesztette az ellenfeleket. A holnap délelőtti Australia Stakes (Gr2; 1200m) startjánál mindössze hat "kihívó" vár a csodalóra.

fotó. mvrc.net.au
Igen, a kihívót esetünkben nyugodt szívvel írhatjuk idézőjelbe, hiszen ez a mezőny aligha mérhető a veretlen kanca képességeihez, de még egy Gr3-as társasághoz is csak szerényen. Erre mondta tegnap Moody mester, Black Caviar csak azokat tudja legyőzni, akik kiállnak ellene.

Az ellenfelek között egy korábbi Group 1 győztest találunk, Rock Classic (S. Arnold) személyében, de azt a sikert még 2010. márciusában aratta 1600 méteren. Azóta pedig 1200-tól 2400-ig bezárólag futott már minden távon.

A hat vetélytárs közt tán, ha két klasszikus sprinter akad. Egyikőjük a "Kaviár" istállótársa, Doubtful Jack (J. Benbow), míg a másik Zedi Knight (J. Mott). A fogadóirodák előbbit tartják második sansznak Black Caviar mögött, míg Zedi Knight-ról árulkodó adat, hogy legutóbb kilencedik helyen végzett egy tizenöt lovas Gr3-as versenyben.

Mindent összevetve fogjuk fel ezt a versenyt annak, ami. Szimplán egy felkészítőversenynek (se több, se kevesebb), ahol a kisebb sérülés után visszatérő BC átmozgathatja némiképp "berozsdásodott" csontozatát.

Magam már elkönyveltem a kanca tizenhetedik győzelmét. Nálam ez nem lehet kérdés...

Start magyar idő szerint délelőtt 10:15-kor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése