2012. január 21., szombat

Meydani krónika

Újra pályán a sprintklasszis

Tegnap hat viadallal folytatódott a karnevál Dubaiban. A nap első futamában Jamr (P. Cosgrave) aratott szoros győzelmet Measuring Time (M. Barzalona) előtt.




A másodikat Prince Bisoph (L. Dettori) favorithoz méltóan nyerte.




A nap harmadik megmérettetésében de Kock befutó született. Mutahadee (C. Soumillon) fölénnyel (a hivatalos szerint 4 hosszal) nyerte az 1800 méteres gyeppályás versenyt, megelőzve az istállótárs Viscount Nelson-t (K. Shea).




Nem sokkal később már a sprintereké volt a porond. Az 1200 méteres futamot kereken 1:11-es idővel abszolválta a szingapúri Captain Obvious (O. Chavez). Érdekesség, hogy ezzel a lefutási idővel tavaly megnyerte volna a Dubai World Cup napján programon lévő Golden Shaheen-t. A hétéves szürke pályafutása 22. versenyében 14. győzelmét aratta.




A főfutamban a Mahbooba nyergében szinte végig vezető Soumillon már-már nyerőnek hihette magát, de a fantasztikus finist produkáló First City (R. Ffrench) a célban egy orrhosszal letakarta őket, így 2012-ben a hatéves kanca sikerével zárult a Cape Verdi.




A nap utolsó versenyében meglepetésre a outsider Blue Panis (O. Peslier) diadalmaskodott.




Folytatás ma délután (15:15-től) újabb hat futammal.

Zárásként egy friss hírről is szólnék. Dél-Afrikában ma hosszú kihagyás után visszatér a sprintklasszis JJ the Jet Plane, de nem ő az 1000 méteres Grade 1-es futam favoritja, hanem az eddigi 11 versenyéből tízet megnyerő kanca, Val de Ra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése