2012. január 24., kedd

Hongkongban már a Derbyre hangolnak

Kezdődik a négyévesek nagy menetelése


Fay Fay - fotó: hkjc.com
Magyar idő szerint holnap reggel 9:05 magasságában a Sha tin-i pályán útjára indul a hongkongi derbyévjárat háromfelvonásos vetélkedése. A távol-keleti miniállamról lévén szó tudni kell, hogy a debyévjárat alatt a négyéves korosztályt értjük.

A Derbyt március 18-án futják, de előtte még két igencsak szép összdíjazással bíró felkészítőversenyben állhatnak starthoz az aspiránsok. Először holnap a HK Classic Mile (Gr1; 1600m) keretein belül mérkőznek meg a négyévesek, jelen állás szerint tízen.

A hongkongi Jockey Club honlapja Fay Fay-t (D. Whyte) véleményezi favoritként. Az ausztrál származású John Size idomítottja utolsó négy versenyében nem talált legyőzőre, így méltán emlegetik az egyik legjobb sanszként. A Falkirk apaságú herélt esélyeit tovább javítja, hogy a kettes startboxból vághatnak neki a mérföldes viadalnak. Riválisai közül John Moore négy trenírozottja emelhető ki. Captain Sweet (J. Lloyd), Admiration (T. Clark), Smart Giant (D. Beadman) és Zaidan (N. Callan) egyaránt közeli esélynek számít.

A verseny összdíjazása 6 millió helyi dollárra rúg, ami magyar valutára átszámítva 181 560 000 Ft.

A hongkongi "4-year-old Series" állomásai:

Január 25.  HK Classic Mile  
Febriár 19. HK Classic Cup
Március 18. HK Derby
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése