2012. január 28., szombat

Nemzetközi krónika

Időrendi sorrendben visszafelé haladva következzenek az elmúlt napok történései

fotó: heraldsun.com.au
Tegnap délelőtt az ötödik kontinensre figyeltek a nemzetközi galopp szerelmesei, ahol a csodaló Black Caviar (L. Nolen) játszi könnyedséggel gyűjtötte be pályafutása 17. győzelmét a Gr2-es Australia  Stakes-ben. A lefutási idő 1:09.44 úgy, hogy a kanca ismét csak sétált az ellenfelekhez mérten.




Izgalommal várjuk BC következő versenyeit  hozzátéve, lassan magam is osztom korábbi kollégám Sereg András véleményét, aki állítja a veretlen hatéves telivér nem fog indulni a Dubai World Cup Night-on.

Csütörtökön hatodik versenynapjával folytatódott a meydan-i karnevál. A nap első futamában Krypton Factor (K. Fallon) aratott szép győzelmet 1200 méteren.




A második után a Godolphin istálló ünnepelhetett. African Story (L. Dettori) szállította a "királykék" diadalt.




A harmadik futam Dark Matter (T. Durcan) minimális különbségű győzelmét hozta. A szingapúri színekben versenyző négyéves ezzel már második sikerét aratta az idei karneválon.




Fantasztikus versenyt hozott a nap negyedik megmérettetése, ahol Capponi (M. Barzalona) és Sarrsar (L. Dettori) vívott látványos csatát. A harmadik helyen célba érő Nationalism (A. Ajtebi) már több mint hat hosszt kapott a vezető kettőstől.




A nap főfutamát a Group 2-es Al Rashidiya-t a favorit Musir (C. Soumillon) nyerte, megelőzve City Style-t (M. Barzalona). Ugye mondanom sem kell, a győztes ló trénere Mike De Kock, és az se felejtsük el, hogy Musir is második győzelmét aratta már a 2012-es Dubai World Cup Carnival-on. "Rusty Presvis" -  írta a futam kapcsán a Racing Post. A hosszú szünet után ebben a versenyben ötödik hellyel visszatérő Presvis (R. Moore) valóban kissé rozsdásan mozgott elsőre.




Kettős Godolphin (és Bin Suroor) győzelemmel zárult a versenynap utolsó futama. Quick Wit (S. De Sousa)  2 és fél hosszal verte a favorit Fallen Idol-t (L. Dettori).




A karnevál február 3-án folytatódik, amikor is az 1000 Guineas (Listed) és a Gr3-as Al Shindagha Sprint kínálja a legfőbb látnivalót.

Végezetül egy a hét közepén megjelent hírről tennék említést. Győzelemmel nyitotta az évet Japánban Smart Falcon. Az immáron hétéves sárga mén sorozatban kilencedik versenyét nyerte homokon, a Listed besorolású Kawasaki Kinen-ben. Parádés mérlegére pillantva (26 futás, 19 győzelem) nem meglepő, hogy Ken Kozaki mester benevezte lovát a világ leggazdagabb versenyére, azaz a Dubai World Cup-ra.

Smart Falcon - fotó: pedigreequery.com


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése