2012. január 5., csütörtök

Dettori szárnyalt a karnevál nyitányán

O'Donoghue várhatja élről a Meydan Masters holnapi futamait.


Frankie Dettori - fotó: PannoniaOverdose.hu
1900 méteren versengtek a telivérek a Dubai Racing Carnival nyitófutamában, ahol kettős Godolphin siker született. Saeed Bin Suroor idomítottja, Sarrsar (M. Barzalona) az egyenesben kisebb küzdelem után verte Mahmood Al Zarooni trenírozottját, Capponi-t (L. Dettori).




A másodikban megint a királykék dresszesek örülhettek, hiszen a favorit Honour System-et (L. Dettori) nem érték utol a riválisok a 2200 méteres viadal finisében. Az ötéves herélt győzelmével Saeed bin Suroor duplázott.




Mérföldön vetélkedett a nemzetközi zsokébajnokság tizenkét kiválósága a nap harmadik futamában, ami végül Furnance és az ír színeket képviselő Colm O'Donoghue szoros győzelmét hozta. A dobogós helyezéseken Dettori és Tom Queally osztozkodott, így ők hárman várhatják a legkedvezőbb helyzetből a holnapi folytatást.




Magyar idő szerint 17:20-kor már a rövidtávú vágtázóké volt a főszerep. A helyi hendikepperek által 100 és 110-es osztályzat közé sorolt telivérek 1000 méteren küzdöttek meg. A gyeppályás sprintet Addictive Dream (A. Nicholls) nyerte a favorit Nocturnal Affair (C. O'Donoghue) és Humidor (L. Dettori) előtt 57:69-es lefutási időben.




Az ötödik futamot követően Mahmood Al Zarooni öröme lehetett felhőtlen, mivel az ő két idomítottja végzett az első két helyen. City Style az ifjú Barzalona-val a nyergében másfél hosszal előbb a célban, mint Ahmed Ajtebi és Bridgefield. Az 1600 méteres versenyben Dettori ismét placcra ért Start Right-tal.




A napi főfutamnak tekinthető Al Rashidiya Trial-ban (1800 méter, gyep) a Soumillon De Kock "páros" is "beköszönt". Az ötéves kanca, Mahbooba nagyon könnyedén intézte el főként ménekből és heréltekből álló vetélytársait. Dettori a nap folyamán először nem dobogós, ugyanis csak negyedik helyen végez.




A zárófutamban Time Prisoner révén Al Zarooni és Dettori egyaránt dupláz, így csatlakozva, a már fentebb is említett Saeed Bin Suroor-hoz, és az Epsom Derby hős, Mickael Barzalona-hoz.




Folyt. köv. holnap az 1000 Guineas felkészítő versenyével és a zsokébajnokság zárófutamaival.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése