2012. január 25., szerda

Moody: „Black Caviar már bizonyított.”

Egy kisebb sérülés, és az ebből fakadó rövidebb pihenőt követően pénteken újra pályára lép bolygónk legmagasabbra értékelt sprintere Black Caviar. A veretlen csodakanca egymást követő 17. győzelmére készül Moonee Valley-ben. A közelgő verseny és a kanca jövője kapcsán trénere, Peter G. Moody nyilatkozott.


fotó: adelaidnow.com.au
„Nagyon jól dolgozott eddig, de csak azokat a lovak tudja legyőzni, akik kiállnak ellene.” - utalt ezzel arra a jelenségre, hogy a tulajdonosok többsége, a vereség biztos tudatában nem küldik csatába jobb képességű lovaikat Black Caviar ellen.

„Nevetségesnek tartom, hogy a kancának a tengerentúlon kellene bebizonyítania, hogy ő a világ legjobb rövidtávú vágtázója, amikor ismert tény, az ausztrál lovak a legjobbak a sprint kategóriában. Elutaztatjuk majd, hogy kisebb versenyekben kevesebb pénzért fusson, aminek semmi értelme, de megcsináljuk.”

A tréner a jövőhéten találkozik majd a tulajdonosokkal, hogy megvitassák a tengerentúli lehetőségeket, beleértve a Royal Ascot-ot és a Dubai karnevált. Mint mondja, főként az ascot-i meeting szerepel a tulajdonosok kívánságlistáján, és ő „több mint boldog, hogy eleget tehet nekik.”

Moody azonban az érme másik oldalára is rámutatott, mondván az európai túrával a kanca jó néhány magas díjazású ausztrál futamról maradna le. Mindemellett negatívumként említette az utazással járó kockázatot, a hosszú karanténban töltendő időszakot, hogy aztán az állandó fenyegetést jelentő sérülésekről ne is beszéljen.

„Pályafutásának abban a szakaszában jár, amikor minden futás az utolsó lehet számára.” - jelezte a tréner.

Moody félelmei ellenére ez a szezon döntő lehet a kanca életében, s számos új kihívást tartogat számára.

A tréner rég játszadozik már egy 1400 méteres verseny gondolatával. Az esély megvan erre is, hiszen a következő hónapban futják a C F Orr Stakes-t és a Futurity Stakes-t. Moody ezen versenyek  végkimenetelétől teszi függővé Black Caviar európai versenyeztetését. Szerinte ugyanis a hosszabb távon való megmérettetés szükséges ahhoz, hogy a kanca megállja helyét az angolok lankás pályáin 1200 méteren. (Az ascot-i Golden Jubilee Stakes mellett a newmarket-i July Cup is a kanca idei programjában szerepel.)

A pénteki versenyről bővebben holnap olvashatnak itt a HÁRMASBEFUTÓn.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése