2011. december 5., hétfő

Transcend ismét a Világ leggazdagabb versenyében

A győztesek szavai


Transcend - fotó: japanracing.jp
A Világ vezető szaklapja, azaz a Racing Post (a HÁRMASBEFUTÓval ellentétben), csak tegnap késő este számolt be a vasárnap reggeli Japan Cup Dirt futamáról. Következzenek a nyertes csapat nyilatkozatai: 

"Boldog vagyok, hogy sikerült megvédeni a címünket." - mondja, a Transcend-et lovagló zsoké, Shinji Fujita. "Az elmúlt két versenyünkben mi diktáltuk a tempót, ezért úgy gondoltam, most is ez lesz a legkifizetődőbb taktika. Habár a legszélső bokszból startoltunk, egy pillanatig sem hezitáltam. Egyből az élre lovagoltam. Megérdemelt győzelmet aratott, megkoronázva ezzel, az egész éves jó teljesítményét."

Transcend trénere Takayuki Yasuda megerősítette, hogy 2011-en után (amikor csak minimális különbséggel kaptak ki a honfitárs Victoire Pisa-tól a Dubai World Cup futamában) jövőre is Meydan a legfőbb célállomásuk.

"Őszinte leszek. A bokszok sorsolását követően volt bennem némi kétség." - kezdte a tréner, majd így folytatta: "Fujita azt mondta ennek ellenére az élre fog állni vele. Töretlen a bizalmunk felé, így hagytuk, csinálja a dolgát legjobb belátása szerint. Miután átvette a vezetést, tökéletes tempót ment a lóval. Transcend bizonyított ebben a szezonban. A következő versenyévadot a February Stakes-ben (Japánban) kezdjük, ezt követően pedig újra nekirugaszkodunk a Dubai World Cup-nak."

Emlékeztetőül videón a Dubai World Cup 2011-es futama: 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése