2011. december 8., csütörtök

Hihetetlen: Hongkong helyett Argentína

WTF?


Perfect Shirl a képen legelöl - fotó. zimbio.com
Habár a Breeders' Cup Filly & Mare Turf nyertes Perfect Shirl, győzelme révén meghívást kapott a HK Vase futamára, nem utaznak el vele a távol-keleti megmérettetésre. A négyéves kanca egy héttel később mégis starthoz, csakhogy Argentínában, a Gran Premio Carlos Pellegrini futamában, a Buenos Aires központjától, mintegy 22 km-re található San Isidro versenypályán.




A wikipédia angol nyelvű változata szűkszavúan, csak annyit jegyez meg a Gran Premio Carlos Pellegrini (Gr1) kapcsán, hogy ez a 2400 méteres viadal (ahol 3 éves és idősebb lovak indulhatnak) a dél-amerikai állam legfontosabb ütközete.

A spanyol kiadásból azt is megtudhatjuk, hogy a futam története 1887-ig nyúlik vissza. A kezdetektől, egészen 1939-ig (illetve egy rövid időre, 1971 és 1979 között) egy másik buenos aires-i  pálya, a Hipodromo Argentino de Palermo szolgált a verseny helyszínéül.

A futam névadója, teljes nevén Carlos Enrique José Pellegrini, argentin államférfi, az ország elnöke 1890 és 1892 között, mindemellett a Banco de la Nación Argentina alapítója, amely napjainkban is Argentína legnagyobb pénzintézete.

Roger Attfield idomítottja lehet az első BC nyerő telivér, aki a dél-amerikai topfutamában starthoz áll. A december 17-i kiemelt versenynapra összesen 89 lovat neveztek. A házigazdák mellett, Brazíliából, Peruból, Chiléből, Uruguayból és immáron úgy tűnik az Egyesült Államokból is akad majd reprezentáns.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése