2011. december 24., szombat

Csúcstalálkozó

Javában tart a karácsonyi készülődés, lassan jómagam is neki állok feldíszíteni kedvenc kis műfenyőmet, de előtte még szólnék néhány szót az idei év utolsó grandiózus küzdelméről.

Victoire Pisa - fotó: japanracing.jp
Holnap, azaz december 25-én, a felkelőnap országa kéri még egy alkalommal a figyelmünket. 56. kiírásához ékezik ugyanis az Arima Kinen (Gd1; 2500 m; Nakayama; 3 éves és idősebb lovak) futama, vagy más néven a Grand Prix.

Ez a megmérettetés kétség kívül a 2011-es esztendő egyik legnagyobb csemegéje a távol-keleti országban. A 14 lovat számláló mezőnyben többek között ott lesz a Japan Cup első három helyezettje, azaz Buena Vista (Y. Iwata), Tosen Jordan (C. Williams) és Jaguar Mail (H. Shii). Mellettük a Dubai World Cup nyerő (és egyben ezen verseny címvédője) Victoire Pisa (M. Demuro) is starthoz áll. A verseny igazi pikantériáját azonban a japán hármaskorona győztes Orfevre (K. Ikezoe) szereplése szolgáltatja. A hároméves mén elmúlt öt futamában nem talált legyőzőre.

Orfevre - ftó: paluickreport.com 
Nézzük az európai zsokékat (pontosabban a két franciát). Lemaire a szebb napokat látott négyéves Einshin Flash-t lovagolja. A King's Best ivadék a tavalyi Japán Derby siker óta hullámzó teljesítményt nyújt. Ioritz Mendizabal a szélső esélynek számító Rulership-et viszi. A legszélső startbokszból rajtolva, nincsenek könnyű helyzetben.

S, ha már a startbokszokat említettem. Buena Vista indul az egyesből, mellőle pedig Victoire Pisa vág neki a versenynek. Reméljük, hogy a szerencsés sorsolás után, magára talál Dubai hőse, hiszen a Japan Cup-ban elért 13. helyezés méltatlannak tűnik, korábbi eredménysorához képest.

A futam "sötét lova" egyértelműen Hiruno D'Amour (S. Fujita). Utoljára az Arc de Triomphe-ban láthattuk, ahol esélyesként emlegették, de csak 10-ként ért célt.

HB tipp: Buena Vista - Orfevre - Tosen Jordan - Hiruno D'Amour

Zárásként: Boldog karácsonyt kívánok a HÁRMASBEFUTÓ minden kedves olvasójának. Töltsék-töltsétek ezt a három napot szeretetben és békességben.

      

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése