2013. augusztus 20., kedd

Starttól a célig: Mayday nyerte a Szent István Díjat

Blogger szubjektív

fotó: Hadaghian István/HÁRMASBEFUTÓ

A papírformának megfelelően Mayday magabiztos győzelmével ért véget a 2013-as Szent István Díj. A Kerekes Károly által lovagolt Derby győztes szürkének az sem okozott gondot, hogy ezúttal már a start után magára kellett vállalnia a vezetést a 2200 méteres versenyben.

Hatszázzal a vége előtt Mayday mellet Sabato (Varga Zoltán) és Kardiv (Deczki András) színei látszottak legelőrébb, de az már ekkor egyértelmű vált, hogy Czike Zoltán lova „uralja” a versenyt. Míg Mayday könnyedén kézből jött, addig a mezőny többi tagját erősen kellett bíztatni. A végeredmény három hosszas siker. A jól hajrázó Fiery Wing (Martin Srnec) lett a második, Sabato pedig a harmadik. 


A látványos finis ezúttal elmaradt. Mondhatnánk azt is, Mayday nem volt olyan meggyőző, mint a Derbyben, de ez csak a látszat. Ribárszki Sándor trenírozottja pontosan annyit ment, amennyit kértek tőle. Biztosak lehetünk benne, hogy maradt még a hároméves „tankjában”.


fotó: Hadaghian István/HÁRMASBEFUTÓ

Kellett is, hogy maradjon, hisz két hét múlva újra pályára lép a Kincsem Díjban, ahol jelen állás szerint olyan nagyágyúk várnak rá, mint Ostinato, Seperate Opinion és szlovákok egyik legjobbja, Atack.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése