2013. augusztus 22., csütörtök

Bombameglepetés Yorkban

Ír „házibefutót” hozott az International Stakes

Balról jobbra: Al Kazeem, Declaration of War és Trading Leather - fotó: Getty Images 

Declaration of War (Joseph O’Brien) magabiztos győzelmével ért véget a tegnap délután Yorkban lefutott International Stakes. A hároméves és idősebb lovak számára kiírt Group 1-es versenyben Trading Leather (Kevin Manning) lett a második, azaz az írek egy-kettőben abszolválták a futamot.

A favoritok közül Al Kazeem (James Doyle) a harmadik, míg a Racing Post világranglistájának vezetője, a hároméves Toronado (Richard Hughes) momentum nélküli utolsó.



Ez ám a meglepetés, s milyen furcsa ezt leírni is, annak tükrében, hogy a nyerőt a világ egyik legjobb trénere Aidan O’Brien készíti.

„Nehéz elhinni, hogy ilyen sűrű program közepette (Declaration of War-nak négy hónapon belül ez volt a hetedik versenye – a szerk.) futásról, futásra fejlődik.” – mondta az idomár.

Declaration of War legközelebb szeptember 7-én az Irish Champion Stakes-ben (Gr1; ~2000m; 3é+) állhat starthoz, aztán pedig jöhet a Breeders’ Cup Classic futama (Gd1; ~2000m; 3é+) az Egyesült Államokban.

Ami az Ebor Fesztivál folytatását illeti, ma hölgynapot tartanak Yorkban. A Ladies’ Day alkalmával főszerepben a kancák és a Yorkshire Oaks (Gr1; ~2400m). Kiemelkedő favorit(ok)ról ez esetben nem beszélhetünk. A nyolc induló közül szinte bárki felérhet a dobogó legtetejére. Start: 16:40-kor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése