2013. augusztus 26., hétfő

Heedy csak sétált az Ezredessel

Az A136 Szindikátus istálló lova könnyedén nyerte a Mátrai Hendikepet

fotó: Schuch Lili, Lovasok.hu

Az önkritika (persze csak egészséges mennyiségben) az ember hasznára válhat, így be kell vallanom, ezt rendesen elnéztem. Pedig ott állt a Turfban feketén-fehéren…

Heedy ugyan messze a nyerőtől ért célba a Kancadíjban, de 58 kilójával akkor 61,5-es formát futott. Az I. osztályú Mátrai Hendikepben 5 kiló mínuszból indult, s ennek megfelelően szép stílusban, könnyedén ért haza az Ezredessel, azaz Varga Zoltánnal. A 2000 méteres gyeppályás versenyben Danestar (Tormási Gyula) és Tickle The Queen (ifj. Kozma István) a két placc.



Szombaton (többek közt) a Női Amatőrlovas Európa Bajnokság két futama színesítette a programot. Az első napot követően a norvég hölgy Thea Hofossaeter várhatta a legkedvezőbb pozícióból a vasárnapi pozsonyi folytatást, mivel Budapesten egy győzelem mellett, egy harmadik helyezést is szerezett. Mindössze egy ponttal maradt el tőle az ifjú Vanessa Baltromei (Németország), aki kétszer is második lett a Kincsem Parkban.

A pozsonyi fordulókban Hofossaeter 16, Baltromei 15 pontot gyűjtött, így 2013-ban Norvégiába került az Európa Bajnoki cím. A német leányzó megőrizte összetettbeli második helyezését, míg a dobogó legalsó fokára Michala Kuchárikova (Szlovákia) állhatott fel.

A magyar színeket képviselő Bihari Alexandrának ezúttal nem jött ki a lépés. A tavalyi bravúros második helyezés után, idén nyolcadik helyen zárt összetettben.

A szlovák versenynapon nem csak Alexandráért izgulhattunk. A 6000 euró összdíjazású I. kategóriás főfutamban Springolina (Martin Srnec) állt starthoz. A Gyolai istálló hároméves kancája ötödikként végzett.

A 3200 méterre kiírt akadályversenyben Falcon Wing (Martin Cagán) és Tuatara (Michal Kubík) révén voltunk érdekeltek. Mindketten jól futottak. Közel a nyerőhöz második, illetve negyedik helyen értek célba.

Ez szoros volt! Falcon Wing (2) második, Tuatara (8) negyedik - fotó: zavodisko.sk

Folytatás szeptember első vasárnapján a Kincsem Díjjal, az Imperiál Díjjal, a Kozma Ferenc Emlékversennyel, a Magyar Háromévesek Nagydíjával és Overdose-zal, aki ekkor búcsúzik a Kincsem Park közönségétől.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése