2013. augusztus 12., hétfő

Bugenwillea a veterán specialista

Blogger szubjektív
fotó: Hadaghian István/HÁRMASBEFUTÓ

Végletekig kiélezett csata zajlott az idei Hesp Róbert Emlékversenyben. A belföldi tenyésztésű telivérek Elit Kategóriás versenyében Bugenwillea (Jaroslav Línek) minimális különbséggel győzött Orkán Wiro-Dancing (Zdenko Smida) előtt. Harmadik helyen Tábortűz (ifj. Fejes Lajos) ért célba, aki szokásához híven már a verseny legelején magára vállalta a vezetést. A további pénzdíjas helyezéseken a favorit Gárdakapitány (Kerekes Károly) és Zylan (Stanislav Georgiev) osztozkodott.


Bugenwillea az igazi Hesp specialista! Először 2009-ben indult a 1600 méteres versenyben, ahol második lett Viva Venus mögött. Egy évvel később nem fut, majd 2011-ben elsőként halad át a célvonalon. Tavaly „csak” harmadik, s már meg is érkeztünk 2013-hoz. Ahhoz az évhez, amikor új tulajdonba és új trénerhez került. Ahhoz az évhez, amikor a Hesp Róbert Emlékversenyt megelőzően öt futásból, ötször zár helyezetlenül. Aztán tessék-lássék, a sárga mén kilencévesen ismét megrázza magát és győz, én pedig értetlenül vakarom a fejem a Kincsem Park lelátóján. A néhány másodperces csendet a mellettem álló „kolléga” töri meg: formaidőzítés - mondja… és igaza van! No persze kellett ehhez Línek is.

A Hesp Róbert Emlékversennyel ellentétben nem hozott meglepetést a nap másik Elit kategóriás viadala, a Gödi Díj, már ami a nyerő személyét illeti. A kasszafavorit Blue Imp (Bakos Gábor), ahogy mondani szokás, jött, látott és győzött. A négyéves herélt nagyon könnyen nyerte az 1200 méteres megméretetést. Love Game (Z. Smida) és Zizania (Kerekes K.) a két placc. Blue Imp 2013-as mérlege hat start, öt győzelem és egy második helyezés a Flandorfferben. Klasszis sprinter vált belőle!


Bakos Gabi a harmadik után is ünnepelhetett. A II. osztályú Parndorfi Hendikepben biztos sikert arat Bayann nyergében. High Season (S. Georgiev) a második, az előre várt Teno (J. Línek) a harmadik a 2200 méteres küzdelemben. Kevesen kalkuláltak az említett sorrenddel, amit jól tükröz a 2272-szeres hármasbefutó osztalék.


Emlékezetes napot zárt a Telivér Farm is. A II. kategóriás Remény Díjat egy-háromban abszolválták a csikóik. Zelnike (ifj. Kozma István) rövidnyakhosszal verte Nádszált (Kerekes K.) és újabb három és fél hosszal az eleddig veretlen Ncore-t (S. Georgiev). Mindhárom kanca nevezve van a szeptemberi Gróf Károlyi Gyula Emlékversenyre.


Folytatás vasárnap a Szent István Díjjal és reményeim szerint a friss Derby győztes Mayday-jel!  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése