2013. augusztus 10., szombat

Hesp Róbert Emlékverseny és Gödi Díj vasárnap a galoppon

Tíz futammal várja látogatóit a Kincsem Park




A napi főfutam a magyar tenyésztésű lovak számára kiírt 1600 méteres Hesp Róbert Emlékverseny lesz. Az 1,3 millió forint összdíjazású Elit kategóriás versenyben nyolc lóval kalkulálhatnak a fogadók.

Gárdakapitány a Vidékfejlesztésiben utolsóként ért célba. Mérföldre visszavéve és Kerekes Károllyal a nyergében, annak ellenére nagyon jó sansz, hogy top súlyt kell cipelnie. A veterán Bugenwillea idén még nem produkált semmit. Línek-kel talán elcsíp egy pénzdíjas helyezést. Gárdakapitányhoz hasonlóan Tábortűz (Ifj. Fejes Lajos) is lemaradt az FVM Díjban. Placcra érhet. Zylan (Stanislav Georgiev) utolsó formája figyelemre méltó, még akkor is, ha sprinttávra futotta. Nordberg (Varga Zoltán) ebből a beállításból csatázhat a dobogóért. Császár (ifj. Kozma István) csak javulással juthat szerephez. Spieler (Timar Zsuzsa) győzelem után lemaradt. Nálam outsider. Orkán Wiro-Dancig folyamatosan jön előre. Smida-val meglepetést okozhat.

A Magyar Turf tippje:
Gárdakapitány – Tábortűz – Zylan – Bugenwillea

HB tipp:
Gárdakapitány – Zylan – Nordberg – Orkán Wiro-Dancig

Az 1200 méteres Gödi Díj (Elit Kategória) szintén kiemelkedik a hétvégi programból. Itt is a belföldi tenyésztésű telivérek vetélkednek majd egymással.

Blue Imp (Bakos Gábor) bomba formában van. Győznie kéne. Riválisai közül Meteorit (Simon Ferenc) lehet rá a legveszélyesebb. Pirkadatkor kelőt (Suták Csenge) a szaklap harmadik helyre várja. Zizania (Kerekes Károly) és Zilia (ifj. Kozma István) a kontra játékosok kedvencei lehetnek. Almaszüret (Deczki András) számomra nagy talány. Nehéz elhelyezni a mezőnyben. Cassiopeia (Varga Zoltán) szélső esély. Love Game (Zdenko Smida) pénzdíjas helyen végezhet.

A Magyar Turf tippje:
Blue Imp – Meteorit – Pirkadatkor kelő

HB tipp:
A Turf már leírta.

A két említett futam mellett jó szívvel ajánlom a kétévesek II. kategóriás vetélkedését, a Remény Díjat (1200m) és a II. osztályú Parndorfi Hendikepet (2200m). A csikók versenyében a veretlen Ncore-nak (Stanislav Georgiev) áll a zászló, míg a hosszú távú hendikepben a Derby helyezett Teno (Jaroslav Línek) és Mimir (ifj. Kozma István) küzdelmére van kilátás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése