2011. június 27., hétfő

O'Brien mindent vitt

Ballydolyle 1-2-3, avagy ez történt az Ír Derbyben
fotó: sportydesktops.com

Ha Írország, akkor Aidan O'Brien. A trénerfenomén lovai a derby frontjában. Az a Treasure Beach (C. O'Donoghue) nyerte az írek klasszikusát, aki az Epsom Derbyben szerzett második helyezésével már jelezte, itt is számolni kell vele. Seville (S. Heffernan) a második, míg a pacemakernek szánt Memphis Tennessee (J. O'Brien) a harmadik. A bukmékerek kedvence Carlton House (R. Moore) ezúttal is csalódást okoz, hiszen csak negyedik.



"A terv az volt, hogy olyan kiegyenlített tempót diktálunk, ami mindegyiküknek megfelel" - mondta O'Brien a futamot követően, majd így folytatta: "Treasure Beach és Seville esetében a Grand Prix de Paris lehet a következő állomás, esetleg a King George VI and Queen Elizabeth Stakes-ben próbálkozunk velük. Memphis Tennessee a St. Leger-re van nevezve."

Carlton House érthetően letört trénere, Sir Michael Stoute így nyilatkozott: "Vártuk, hogy történjen valami, de nem történt semmi. Legközelebb rövidebb távon indítjuk.

Aidan O'Brien pályafutása kilencedik Ír Derby győzelmét aratta tegnap (zsinórban a hatodikat). A zsoké, Colm O'Donoghue először diadalmaskodott a derbyben.

Szombaton olyat láthattunk, amire szerintem senki nem számított, de kezdjük az elején. Az év egyik csemegéjének ígérkezett a Pretty Polly Stakes 2011-es kiírása, hiszen korunk két szuperkancája, Midday és Snow Fairy is nevezve volt a Group 1-es versenyre. A futam reggelén aztán szertefoszlott az "álom". Snow Fairy-t a puha talajra hivatkozva, törölték az indulók névsorából. Kár érte gondoltam, de még milyen kár. Ezek után természetesen mindenki Midday (T. Queally) sikerét várta, de a másodfavorit Misty for Me (S. Heffernan) leradírozta Breeders' Cup Filly & Mare Turf korábbi nyertesét, s vele együtt az egész mezőnyt. Hat hosszas siker. Nem írhatok mást, ez egyszerűen elképesztő...

A nyerő trénere "természetesen" Aidan O'Brien. Misty for Me-t legközelebb az Ír Kancadíjban láthatja a nagyérdemű.



Franciaországban Sarafina nyerte a Grand Prix de Saint-Cloud futamát. Kellett ehhez a zsoké, Christophe-Patrice Lemaire, aki zseniálisan hozta a kancát a finisben. Ahogy azt a idomártól, Alain de Royer-Dupre mestertől megtudhattuk, Refuse To Bend négyéves lányával az Arc futamát célozza meg a menedzsment, de előtte még a Prix Vermeille-ben is megcsodálhatjuk Aga Khan lovát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése